Uddannelsesvalg

tilstandsrapport

Når man står og skal til at flytte så er der nogle rapport man skal igennem for at kunne få lov til at sælge sin bolig.

De følgende rapporter er: 1 tilstandsrapport (obligatorisk), et energi mærknings tjek og et el eftersyn(obligatorisk).

Disse rapporter kan du få hos obh gruppen, som har flere års erfaring inde for dette fag.

Alle de ting er nødvendigvis ikke noget man selv har forstand på hvad er derfor kommer jeg lige med en hurtig forklaring på hvad de forskellige eftersyn er.

 

Hvad er en tilstandsrapport ?

En tilstandsrapport er en rapport der omfatter de synlige skader i selve bygningen men ikke om der fx. er ulovlige installationer eller forhold UDEN for bygningen (fx forurenet jord).

En tilstandsrapport er resultatet af et huseftersyn som bliver lavet af en bygningssagkyndig, så du får en rapport med sammenligner af den bygningssagkyndige  bolig i forhold til andre boliger med samme type, alder og stand. Og altså ikke en sammenligning med et helt nyt hus hvis det ikke er det. En tilstandsrapport er nødvendig for at køber kan tegne en ejerskifteforsikring.

Du kan læse bedre beskrevet om hvad en tilstandsrapport er lige her.

Hvad er et energimærknings tjek?

Ja den her siger lidt sig selv, et tjek på hvilken energimærkning dit hus har.

Et energimærkning eftersyn giver altså en oversigt over: bygningens energimæssige tilstand, et godt beslutningsgrundlag omkring energirenoveringer og gennemsigtighed over for købere

Du får altså fx. at vide om om dit hus er a,b,c,d,e osv mærkning. Dette er noget obh gruppen har over 15 års erfaring og kun har gode anmeldelser fra.

Du kan læse mere om hvad et energimærknings tjek er lige her.

Hvad er et el eftersyn?

Et eleftersyn tjekker op på om der er ulovlig el installation som vil sikre køberen hvis de fx. flytter ind i et hus hvor der er ulovlig el installationer det vil altså sige at det giver køber en hvis tryghed pga de er dækket ved ejerskiftnings forsikring.

Det er lidt svære for mig at forklare og det vil jeg derfor anbefale jer selv at læse her.

Nu tænker du måske at det er mange rapporter og har du nu tid til at få dem alle taget MEN hos obh gruppen kan du få taget alle 3 af  rapporterne samme dag og du vil derfor også kunne komme hurtigere i gang med salget af dit hus.

I kan se en lille video om det lige her

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uddannelsesvalg